

1. Hedef Kitle ve Mesaj
Her bir projemiz öncelikle, sunum yapılacak “hedef kitlenin beklentileri” nin belirlenmesi için “en isabetli ve etkili mesaj” ın verilebileceği güçlü bir giriş hazırlamakla başlar.

5. Saha-Literatür Araştırması
Proje içeriğinde “genel-detay eksikler görülmesi ve talebi” halinde, katma değer oluşturacak her nevi “bilgi-belge-dijital veri araştırması” yapılıp içeriğe eklenir. İçerik zayıfsa yeni bir proje hazırlanır.

2. İçerik Değerlendirme
Verilecek “mesaj” ın tam-eksiksiz fakat “gerektiği kadar” ve amaca “en uygun içerikler” ile donatılması adına genel değerlendirme yapılır.

6. Projelendirme ve Teslim
Her projenin niteliğine ve içerik yoğunluğuna göre teslim süresi belirlenir.

3. Genel Redaksiyon
-
Yazım Düzenlemesi
-
İmlâ Düzenlemesi
-
Sayfa Düzeni
Yazılı projelerde ilk aşamada temel redaksiyon olarak hatalı harf-şekil, noktalama işaretleri düzeltilir. İmlâ denetimi yapılır. Hatalı ve eksik kelimeler düzeltilir. Sayfa düzeni ayarlarıyla genel redaksiyonda son dokunuş yapılır.

7. Ortak Akıl ve Geri Bildirim
Proje süresince detaylı istişare edilerek, geri bildirimlerle proje tekraren değerlendirilip, hedefe en uygun şekilde ve itinayla hazırlanır.

4. Edebi Redaksiyon
-
Cümle Düşüklüğü
-
Anlatım Bozukluğu
-
Devrik-Kararsız-Askıda İfade ve Yazım Düzenlemeleri
Metinler, edebi-estetik redaksiyonla ve büyük hassasiyetle ele alınıp yeniden yorumlanarak, yazımın kalitesi azami seviyeye çıkarılır.